Yumurtlama "Ovulasyon" Hesaplama - Doğurganlık Hesapla

Doğurganlık olasılığınızın en yüksek olduğu günleri saptamak artık çok basit!

Ortalama olarak kabul edilen standart bir adet döngüsü 28 günlük periyotlardan oluşur. Ancak adet döngülerinin kadından kadına farklılık göstermesi, doğurganlık tarihlerinin tespitini de zorlaştırır. Yumurtlama Hesaplama aracımız ile birlikte hamile kalma şansınızın yüksek olduğu günleri saptayabilirsiniz!
Cinsiyet
>
Kaç Aylık
>
Kilosu / kg
Boyu / cm
Baş Çevresi / cm
Çocuğumun Gelişimini Hesapla
 
 


Yumurtlama Takvimi

Yumurtlama takvimi, bir kadının çocuk sahibi olabileceği, yani başarılı bir döllenme sağlayabileceği günleri kapsayan bir tabirdir. Standart olarak 28 gün kabul edilen adet döngüleri her kadın için doğru doğurganlık aralığını, yani yumurtlama dönemini ortaya çıkaramaz. Kadınların adet döngü sürelerinin farklılık göstermesi, bireysel bir yumurtlama takvimi takibine ihtiyaç duyulmasına sebep olur.

Yumurtlama takviminizi saptayabileceğiniz otomatik aracımız ile kendi adet döngünüze özel olacak şekilde, hangi günlerde hamile kalabileceğinizi görebilirsiniz veya aile planlamanızı daha bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz.

Yumurtlama Hesaplama Nasıl Yapılır?

Son adet gününüz ( SAT olarak da kısaltılır) ve adet döngünüzün uzunluğu verileri, tahmini bir yumurtlama hesabı yapılmasına olanak sağlar. Otomatik ovulasyon aracımız ise, bu tahmini süreyi otomatik ve hızlı bir şekilde yapmanıza yardımcı olur.

Standart regl döngüsü olan 28 günlük bir adet dönemi üzerinden örneklendirirsek, kişinin son adetinin ilk gününden itibaren 14. gün, yumurtlama dönemidir.

26 günlük dönemlerde ise verimli yumurtlama yani daha doğru bir tabir ile doğurganlık olasığının arttığı yumurtlama günü 12. gün olarak söylenebilir.

Kendi adet döneminize göre bireysel bir hesaplama yapmak için yukarıda bulunan ovulasyon hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz.

Doğurganlık Süresi Ne Kadardır?

Doğurganlık dönemi, yumurtlama döneminiz ile alakalıdır. Yumurtaların aktif bir şekilde döllenme yapabilmesi için süreçler kadından kadına farklılık gösterse de, genel olarak bilgi aktarımı açısından, yumurtlama gününüz ve önceki beş gün doğurganlığın mümkün olduğu zaman aralıklarıdır. Bu sürecin son üç günlük kısmında ise hamile kalma olasılığı en üst seviyeye çıkar.

Yumurtladığımı Nasıl Anlarım?

Sağlıklı bir yumurtlama sürecini kendiniz de takip edebilir ve fark edebilirsiniz. Yumurtlama günlerinizi belirlemek, saptamak ve hızlı bir şekilde gebe kalmanın çeşitli yolları vardır.

Servikal Mukus

Servikal mukus, rahim tarafından üretilen ve salınan bir sıvıdır. Hormonlarınız, adet dönemi süresince servikal mukusun rengi, hacmi ve dokusunun değişiklik göstermesine sebep olur. Servikal mukus salgıladığınızı fark ettiğinizde, hamile kalmak için doğurgan bir döneminizde olduğunuzu yorumlayabilirsiniz.

Yumurtalığınızın bir yumurta yumurtlamasından önceki süreçte, servikal mukus kalın, beyaz ve kuru bir formdadır. Ancak yumurtlamadan hemen önce başarılı bir döllenme açısından vücut sihirsel bir dokunuş ile servikal mukusunuzun berrak ve kaygan bir hale gelmesini sağlar. Bu değişim, spermlerin yumurta ile buluşacağı yolculuğu kolaylaştırması amacıyla oluşur. Bu daha berrak ve kaygan sıvı sayesinde, sperm bir yumurta ile daha hızlı bir şekilde buluşabilir.

Bu nedenle, servikal mukusunuzu takip etmek ve doğru yorumlamak, hızlı bir şekilde gebe kalmanız açısından size zamansal olarak yardımcı olur.

Yumurtlama Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Yumurtlama dönemlerini bir kadın olarak fark etmeniz oldukça olasıdır. Vücudunuzu ve değişiklikleriniz objektif ve sağlıklı bir gözlem ile birilikte hızlıca fark edebilir ve hızlı bir şekilde çocuk sahibi olabilirsiniz.

  • Şişkinlik
  • Bazal vücut ısısında artış
  • Servikal mukus yumurta akı kıvamında berrak ve kaygan
  • Memelerde hassasiyet
  • Karında hafif sancı veya kramplar
  • Çok hafif ve silik lekelenmeler
  • Artış gösteren koku alma duyusu
  • Artış gösteren cinsel istek
  • İştah ve ruh halindeki muhtemel değişiklikler