Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde çok uzaklarda bir çöl varmış. Bu çölde yaşayan bir çöl tilkisi varmış. Bu çöl tilkisinin turuncu güzel tüyleri, kocaman gözleri ve tüylü bir kuyruğu varmış. Tilki, çölde yaşadığı için su içmemeye alışıkmış ama çöle uzun zamandır yağmur yağmıyormuş ve son kalan suyunu hasta olan bir kaplumbağaya vermiş.
Tilki çok susuz kalmış. Su bulabilmek için günlerdir çölde geziyormuş. Tilki çok bitkin düşmüş ve birazcık dinlenebilmek için bir mağaraya girmiş. Bu mağara çok serinmiş ve tilki hemen uykuya dalmış. Tilki uyandığında bir sonraki gün olmuş. Tilki tam mağaradan çıkacakken, mağaranın derinliklerinden ‘şıp’ diye bir su sesi duymuş.
Çok heyecanlanmış, ‘sonunda biraz su buldum’ diye düşünmüş.
Çok susamış olan tilki, su sesini takip ettikçe mağaranın derinliklerine doğru ilerliyormuş.
İlerlemiş, ilerlemiş sonunda parlak bir ışık görmüş. Bu ışığın içinde güzel mi güzel beyaz bir kuş varmış. Bu kuş kocaman kanatları olan, görkemli, güzel bir kuşmuş. Bilge bakışlarıyla tilkiye bakıyormuş. Tilkiye dönmüş ve ‘’Sen, kendin susuz kaldığın halde kaplumbağaya su verdin.
O kaplumbağayı ben gönderdim. Seni aslında sınava soktuk ve sen iyi kalpli olduğunu kanıtladın.’’ Demiş. Tilki çok şaşırmış. Neler olduğuna anlam veremiyormuş. Kuş tilkiyle tekrar konuşmaya başlamış ve ‘’dile benden ne dilersen!’’ demiş. Tilki durmuş düşünmüş ve sonunda ne dileyeceğini bulmuş. ‘’Ben sadece kendim için değil herkes için bir dilek dileyeceğim.’’ Demiş. Tilki, çölün ortasına kocaman bir su kuyusu istemiş. Kuş, tilkinin dileği karşısında şaşırmış ve onun ne kadar iyi kalpli olduğunu düşünüp gurur duymuş.
Tilkinin dileği gerçek olmuş ve kuş, çölde bir su kuyusu olmasını sağlamış. Hava ne kadar sıcak olursa olsun bu kuyunun suyu buz gibiymiş. Bu kuyudan su içen herkesin hastalığı iyileşiyormuş. Tilkinin dileği sayesinde çöldeki tüm hayvanlar susuzluk ve hastalık çekmeden mutlu mesut yaşamışlar.
Bu metin kocamanbisite.com için özel olarak yazılmıştır. Ticari maksat taşıyan tüm diğer dijital ortamlar ve basılı mecralarda kullanımı, kopyası, atıfı yasaktır. Eğitim maksatlı kullanım için her bir hikayeye yönelik izin alınması zorunludur.